Till slut får man ge upp hundkörningen för att snösmältningen vinner. Årets vårvinter var i det närmaste perfekt! Vi kunde köra varenda dag på fina hårda spår. Sol och värme på dagarna men kalla nätter. En årstid när jag inte lämnar Lappland.

Men värmen kom och stannar även på nätterna nu. Jag blev dessutom riktigt förkyld och har därför gett upp för säsongen. Har en obehaglig hosta. Nu väntar jag på att det ska gå att börja fiska, hugga ved och bygga igen. Sånt jag gillar att göra på sommaren. Vi ska göra bastun klar på berget och några hundkojor ska också byggas där. Det saknas hundar där. Jag vill ha några huskies vid ateljén så jag kan köra där och sedan låta dem vänta medan jag jobbar. Det är bättre för dom att ha kojor, än att sitta på bilen tänker jag. Länstyrelsen vill komma i maj och inspektera ateljén och se hur det blev. Nån brandinspektion blir det nog också. Jag är väldigt glad över att vi gjorde jättejobbet förra sommaren med att bygga alltihop. Det är kvar lite små detaljer att göra men det är roliga saker. Ska måla färdigt vid fönstren och göra en väggmålning (dörrmålning) på min ytterdörr som ännu är helt omålad. Nått stort vintermotiv ska det bli, hundspann och skog.

Jag har börjat lära mej att handskas med stengodsleran. Det blir roligare och roligare men tar lång tid att göra sakerna. Glasyrer är en vetenskap, finns många mycket giftiga som är vackra. Jag vill hitta glasyrer som är så giftfria som möjligt. Både för min egen skull och miljöns. Jag gillar dom halvmatta mörka färgerna, lite sånna färger som finns på stenar och träd. Några blå och vita glasyrer har jag också hittat som jag gillar. Jag lär mej med tiden vilka som passar till de olika lerorna.

Glaset är mitt favoritmedium. Inget kan ersätta det. Klara transparenta färger som skiftar i olika ljus. Den lilla skålen med en blåsippa som motiv tex. Ser inte mycket ut för världen där den står på fönsterbänken. Nästan ful. Men när solen skiner genom den händer saker! Den lyser! Färgerna sprider sig och speglar sig i fönsterbänkens vita. Det är roligt att vara konsthantverkare och jag ser fram emot allt jag har att göra i ateljén i sommar. Första mässan blir i Korpilombolo 4 juni. Jaktmässa, så mina saker med skogs och naturmotiv passar bra där.