Tiden går fort. Nyss var det vår och hur mycket tid som helst framför mej till hösten kommer igen med allt vad som hör till den årstiden. Sommaren har varit bra tycker jag. Ovanligt skönt väder har vi haft. Det är länge sedan jag faktiskt gillat sommaren. Jag brukar längta mer efter vintern än vad jag gjort den här gången.

Det har hänt många både bra och mindre bra saker. Till de bästa hör att vi fått ännu ett barnbarn och jag är nu både mormor och farmor. Vi har också köpt en stuga som vi gillar att fara till då och då. En väldigt enkel stuga, men den ligger bra till för fiske, jakt och fina vinterturer på Malmens led. Två valpkullar har fötts och valparna är efter föräldrar som går tillbaka på gamla linjer där hundar som ex Guldmyrens Jack, Vindsnabbes Pärlan och Temu of Jedeye, Jan av Vargevass och många andra av de duktiga hundar vi haft för länge sedan finns med i valparnas stamtavlor.

Till de sämre hör att vi fått hålla på med att bygga nytt (dyrt) tak på ateljén och det var en otroligt trist utgift. Innebar att jag jobbat mycket mer än vad jag tänkte den här sommaren och Micke har kämpat på med att göra det nya taket. Vi har också rivit en gammal hage och byggt en ny riktigt stor hage till våra lappgetter. Detta har tagit flera veckor för oss och tidvis varit väldigt kämpigt och trist. Det var varmt, tungt och fruktansvärt mycket insekter. Och när jag blivit tillräckligt mycket insektsbiten blev jag sjuk. Svullna stora knölar på halsen bland annat. Läkaren tyckte det såg ut som att jag fått harpesten. Av medicinen mot detta blev jag bara sjukare och nu några veckor efter det är jag ännu inte frisk. Nya undersökningar väntar och jag hoppas som vanligt att det är nått som går över av sig själv till slut.

Jag ville väldigt gärna hälsa på David (äldste sonen) och Flavia, innan jakt och hundträning börjar. Därför blev det en rolig resa till London förra veckan. Det är en intressant stad. Finns så mycket att se där. Gamla hus och parker, vackra bostadsområden och även mindre snygga ställen. Jag gillar framförallt att gå på konstutställningar så det blev en hel del museum och andra sevärdheter. Äntligen har jag sett målningar av konstnärer som Dhali och Mone´. Och konst av återvunna saker, underliga fula jättemålningar, installationer och många märkliga konstverk. Det intresserar mej och jag gillar att se även sånt jag tycker är fult. Men politisk konst är för mej bara ointressant. Gillar inte att se rivningen av Berlinmuren, ”arbetarkonst” och fånglägerfoton. Där blev det bara att gå förbi. Shopping är inte heller nått för mej, men jag vet att folk reser till London enkom för att handla.

Nu har jag börjat hundarnas höstträning på allvar. Det är roligt. Jag har ett ungt spann i år. Ett generationsskifte kan man nog säga. Min fina ledare Lo är på sitt 11 år och även de andra ledarna är rätt gamla så nya ledarhundar måste tränas upp i höst. Jag tänker träna för att köra Tobaccotrail 2017 men vis av det som hänt tidigare så tar jag inte för givet att jag verkligen kan starta. Men det är mitt mål ändå. Är jag frisk och hundarna i from så blir det nog.

Jakten har börjat och det är ett stort nöje att jaga med min fina vorstehtik Charleswoods Roxy. Hon har ett så fint sök, att även fast det är lite fågel även denna höst, så är det ändå lönt att gå och jaga bara för att få se henne springa. Och fågel hittar hon men vi har än inte lyckats träffa dem.