En av våra roligaste sysslor så här i snösmältningstiderna är att ta en kvällstur på framtinade och förhoppningsvis ganska torra skogsvägar för att titta efter djur. Söndagskvällen var lyckad och vi såg många fina tjäderhönor, orrar och järpar. Men inga ripor såg vi. Det är nog inte så många ripor kvar numera. Förr såg jag dem ofta runt gården men i vinter har jag bara sett någon enstaka ripa.

Vi såg tre älgar också till Mickes glädje och förstås var även jag glad att se dom. I Storforsen var det väldigt högt vatten och forsen dånade och stänkte vatten på Roxy som fick följa med och titta. Naturligtvis kopplad, för vorsteh som hon är så räds hon inte vatten…

Ateljestädning och rea i montern på Utemässan i Lycksele

Jag kommer att söka igenom hyllorna och ta fram saker som legat bortglömda. Det blir bra med en utrensning inför flytten till nya ateljén senare i höst. Dessa saker ska reas ut på mässan så kom dit och fynda! Det är lite av varje. Ljuslyktor och fat. Kanske någon lampa och en del annat jag gräver fram ur gömmorna. Jag vill också få bort udda saker som jag inte kommer att lägga ut på shopen. Mässan är ett bra tillfälle att ha denna rea och därför har jag inte tänkt ha några andra mässpriser. Det är bra nog med fynd ändå kan jag lova!

Naturligtvis finns det mycket nya fina lampor och annat snyggt som jag fått klart till mässan. Så besök min monter om ni är där.

Hundutställning

Vi ska ställa ut min fina Roxy för första gången. Jag kan inte springa än pga av mitt knä så jag kommer inte att visa henne själv men hoppas hon ska falla domaren i smaken trots att hon kunde vara mer tränad för utställningsringen. Roxy lyckades ta ett andra pris på sitt första och hittills enda jaktprov så hon får visas bland de vorsthrar som har jaktmeritering.  Inte heller Mickes laika är tränad för utställning men hon är anmäld och ska visas för att få en bedömning och kunna få starta på jaktprov i höst.