Jag har jagat älg i två dagar nu. Igår började vi tidigt, alltför tidigt kändes det som. Att gå och lägga mej om jag inte är trött är liksom inte möjligt och därför är jag något så otroligt sömnig då det ska stigas upp tidigt på morgonen. Det är hemskt och jag är inte glad då jag vaknar av alltför tidigt. Jag lyckades ta mej ut och jaga även om motivationen var låg. Det blev självklart bättre när Mickes hund Runa hittat en älg. Men det var en liten ko som vi inte skulle skjuta så resten av dagen fick ägnas åt att försöka få fast hunden. Eftersom vi inte skulle skjuta den lilla kon så kunde jag ta chansen att smyga mot ståndskallet för att försöka få några fina bilder av hund och älg istället. Roligt att försöka komma nära dem, men mitt försök att få fina bilder förstördes av en hackspett! Den satte igång med ett fruktansvärt trummande i en gammal gran och älgen blev varnad att nått var på gång. Den blev orolig och drog iväg. Men min promenad genom den vackra granskogen var värt mödan och man känner sig både friskare och på bra humör av att vara ute. Micke fick fast hunden vid 22.30 tiden.

Idag blev det en bättre tid att gå ut, kl 7 är perfekt! Jag gick ett par timmar med min vorsteh Roxy som egentligen letade fågel. Jag tänkte att om hon träffar på nån älg så blir det i alla fall nått som rör sig skogen och älgen kanske går förbi nån passare. Jag fick umgås med min hund och vi hittade ett par tjädrar som hon fick träna på. Sånt blir jag på gott humör av. Det är inte kul att gå hela dagen och tänka på alla hundar jag har och som jag inte hunnit träna. Det är den största anledningen till att jag inte jagar ännu mer. För jag gillar verkligen att jaga. Men oftast har det blivit dåligt samvete och våldsam stress av att gå och tänka på att jag vill köra mina huskies och att jag vill jaga men inte kan välja vad jag ska göra. Jag har alltid svårt att välja, det mesta känns lika nödvändigt och roligt. Och jag skulle behöva jobba också. Men äntligen kanske jag lyckats hitta rätt sätt att hinna med det jag vill. Några timmar jakt när vädret är bra (fågel eller älg), Träna huskies nästan varje dag och sedan jobba med glaset. Lite bärplockning om det inte regnar, men inte så mycket bär varje gång att det tar för länge att rensa dem. Vara skogen varje dag. Så vill jag ha hösten. Jag har lärt mej att prioritera och det var på tiden, jag är ju ändå 56 år nu. Jag blev sjuk tidigare i sommar och detta fick mej att inse hur fort saker kan ändras. Från att ha orkat allt till att inte orka med nästan någonting på bara några veckor. Hoppas jag blir frisk innan vintern. jag längtar efter långa hundspannsturer.

Jag har också hunnit göra två fat med hundar och norrsken, vinterfat. Dom ligger nu i ugnen och första bränningen är klar imorgonkväll.