Mångahanda är en förening för konsthantverkare. Jag blev invald i föreningen då jag ännu bodde i Luleå. Men eftersom vi flyttade till det mer snösäkra inlandet och alltid körde hundspann den helg Mångahanda hade sin julmarknad i Sunderbyn, så blev det aldrig att vara med på nått mer än årsmötena.  Tillslut avstod jag från att vara med i föreningen.  Men nu har Mångahanda bestämt att arrangera en Konst och Hantverksmässa i skyttepaviljongen på Arcus. Dom har erbjudit ca 40 utställare att vara med på mässan och har målsättningen att kunna erbjuda mässbesökare möjlighet att få handla högkvalitativa produkter direkt av oss konsthantverkare. Det är roligt att ha fått erbjudande att delta och ska bli ett nöje att äntligen få ställa ut på en mässa där det verkligen bara är riktigt hantverk.

Jag har börjat få tillbaka min vanliga energi och tur är väl det. Det har gått åt alltför mycket tid till att vara sjuk men nu är det bättre för varje dag. Och det var som jag trodde inte alls harpest. Men, efter en massa prover och undersökningar fick jag äntligen veta att det inte är nån allvarlig dödlig sjukdom jag har. Och genast mår jag faktiskt bättre. Dom stora obehagliga svullnader/knölar jag haft kring halsen och över ett nyckelben har minskat och det susar nästan inget alls i vänster örat. Jag är inte längre andfådd hela tiden och har inte feber. Så otroligt sjuk jag var och bättre blev det sannerligen inte av att googla och läsa om Sjukdomen! Den som man inte vill nämna namnet på. Precis som de som förr inte ville dra till sig vargen. Dom kunde kalla den för ulven, gråben och lite olika saker. Men bara inte VARG. Så är det även med cancern. Jag kunde inte ens tänka ordet. Det fanns där ändå, dygnet runt. Kunde knappt sova ens. Knölar är inte kul. Och jag var verkligen sjuk, det mesta stämde tyvärr in på de mest obehagliga diagnoser jag läste om. Men jag blev bättre och svullnaderna drog ihop sig lite. Jag kunde andas lite bättre och orkade faktiskt gå i skogen och jaga. Man blir frisk av att vara i skogen, så är det. Jag har cystor på sköldkörteln. Dom har gjort att jag mått ungefär som om jag har riktig struma (eller hade fått Sjukdomen). Cystorna är inte helt borta och det kan hända dom inte försvinner helt någonsin men sköldkörteln fungerar igen och det är det viktigaste. Jag får väl börja måla sidensjalar i vackra färger och ha för att dölja min fula hals.

Av det här har jag lärt mej nått mycket nyttigt. Nämligen att det gäller att ta vara på sin tid. Och att inte googla om sjukdomar. Så mycket roligt jag har kvar att göra! Hoppas jag blir riktigt otroligt gammal så jag hinner det mesta av allt kul som finns här i livet. Många fler mil på släden det ska bli och så mycket nya saker jag har kvar att lära mej. Jag överdriver inte, det var hemskt att inbilla sig att dessa knölar skulle leda till jobbiga behandlingar, kanske operationer och många år av kämpande för att blir frisk igen. För det tänkte jag bli. Livet är inte oändligt långt och min tid är bara min. Det är ju faktist jag själv som avgör om jag vill slösa bort dagar och år till att göra sånt jag inte behöver för att tjäna mitt uppehälle eller ens tycker är roligt. I morgon tränar jag mina hundar först och därefter får jag se vad jag gör. Blir nog att åka till ateljén på berget när jag skött om valparna och sånt. Jag köpte några buskar på rea idag och lökar till röda fina tulpaner. Dom ska jag plantera på Gammel-Rönnberg. I helgen ska vi jaga älg och det ser jag verkligen fram emot! Det är en vacker årstid här nu och jag är glad för att jag inte är sjuk längre. (Är inte ens inbillningssjuk.)

Jag ska sälja ännu en ”vaccinlampa” som jag har gjort färdig. Sätter ut bild på lampan imorgon om jag hinner. Pengarna ska raka vägen in på Cancerfondens konto! Bjud för livet ni som gillar den 🙂 Här är deras konto om nån händelsevis känner för att spendera lite pengar även om ni inte lägger bud på lampan : BG:901-9514