Det är ännu mycket bra med snö och otroligt vackert ute på myrarna och i skogen. Såg ett utterspår idag igen och sånt blir man lycklig av!

Jag hoppas verkligen det blivit valpar i Måna. Vilken bra hund hon är! Det är så skönt att ha henne tillbaka i spannet igen som ledare tillsammans med Lo nu när hon slutat löpa. Några valpar är redan tingade och vi ska själva behålla minst en. Helst två. Även Manda löper och ska paras men det är lite för tidigt ännu. En hund ska placeras om och även fast hans humör är orsaken till omplaceringen så kommer jag nog att sakna honom ibland, Staalo är en stark och duktig hund.

Jag har dessutom äntligen lyckats bestämma mej för att köpa en keramikugn. Beställde den idag. Men jag kan egentligen inget om hur man gör så det får jag lära mej. Jag har ju lärt mej att göra glas så det här ska nog också gå bra. Det har varit en dröm ett lägre tag att göra egna formar till att slumpa (böja) glas. Och eftersom glas innehåller mycket kisel och även lergods gör det så blir det stengods jag väljer att jobba med. (Tror att glaset fastnar i formarna om jag gör dem av lera.) Stengodsglasyrer är så vackra, de har milda och dova färger som påminner om de färger som finns i naturen. Det är ännu en anledning till att jag väljer att prova med stengods. Och stengodset är vattentätt när man bränt det. Bra om man gör nån vas:) Jag vill också kunna göra lampor och fat i modeller som jag själv ritat. Och jag vill göra djur. Lerdjur. Det ska bli uttrar, björnar, harar och hundar till att börja med. Roligt ska det bli att få börja lära mej detta med keramik. Jag vill göra sådana lampfötter jag minns att jag älskade att se och känna på som barn. Det fanns stora vackra lampor av stengods med geometriska mönster och jag brukade följa mönstren med fingrarna och blunda. Jag kände hur det såg ut. Stora tydliga mönster var det och ytor som var släta eller lite lätt skrovliga.