Det är fint och trivsamt i min ateljé och här kommer jag att tillbringa mycket tid framöver. (Såg idag att de gamla fönsterglasen gör ett fint mönster på väggen då solen lyser genom dem). Det är än lite saker kvar att göra, det blev att bygga ett hönshus lite akut för att vi fick oss några hönor. Utedasset blev ett fint hönshus och hönsen verkar nöjda. En utehage ska vi bygga i helgen till dom. Min vita Polstjärna-ros blommar för fullt och det blev sommar lite väl sent. Idag var det varmaste dagen hittills i år. Borde börja bli höst istället.

Först hade vi låtit installera LED-lysrör ovanför arbetsbordet. Väldigt ljust blev det. För ljust faktiskt, jag blev bländad och ögonen blev så ansträngda att jag kände mej sjuk och tillslut såg jag inte färgerna ordentligt. Mycket bekymrad var jag och till slut bad jag elektrikern byta till vanliga lysrör. Det blev perfekt och jag är glad att det blev gjort så snabbt. Första bränningen blev Norrskenshalsband så nu är det bara att fortsätta jobba när allt annat blir klart. Idag har värmepumpen kommit på plats och sen är det lite vattenledningar som ska kopplas ihop i rummet där slipmaskinerna står. Micke gör det och grejorna till det har vi varit på Biltema och köpt. Inne i huset har Comfort och Micke byggt ett värmesystem med vattenburen värme från vedpannan i köket. Inte lätt att göra sånt i ett urgammalt hus men med en specialbyggd ackumulatortank i skafferiet och en massa rördragning så lyckades det. Skönt att slippa el-elementen.

Igår satte jag upp sista tapetbiten i snickerirummet. Hyllor bar jag dit idag från gamla ateljén. där får vi se vad vi hittar på, finns lite att renovera där…