Äntligen kommer snön!

Som jag har längtat efter den. Allt blir bättre när snön ligger där den ska. Det blir vackrare och ljusare. Temperaturen den här hösten har visserligen varit behaglig för träning av hundar med fyrhjulingen men det är mycket bättre när släden kan tas fram. Längre sträckor att köra och vackra vinterdagar ute med mina fina hundar väntar nu de kommande månaderna.

En av mina tikar kommer att föda sina valpar nästa vecka och det är en efterlängtad kull. Jag hoppas allt går bra med födseln. Hon är väldigt rund om magen men trots det vill hon helst följa med när jag kör ut med andra hundar på träningsturerna. En son till henne från förra kullen är på bilden till det här inlägget. Nymånens Rob, (Robban).

I ateljén är det halvtidsjobb nu när hundsäsongen är igång. Jag är så otroligt nöjd med hur det blev i ateljén, det var jobbigt men väl värt det att bygga den. Hittills har det gått bra med bränningarna och i morgon ska keramikugnen brännas in och börja användas. Blir roligt! Jag har många ideér om vad jag vill göra av stengods men också en hel del att lära märker jag. Det är ett helt motsatt material mot glaset. Mjukt, formbart men uppför sig ännu lite oberäkneligt för mej. Jag lär mej med tiden och ser fram emot att prova olika leror och upptäcka deras egenskaper. Och alla glasyrer, vilka möjligheter det finns till att göra mönster och motiv bara jag lär mej hur de olika glasyrerna blir. Givetvis ska jag lägga ut bilder på mina alster, även om de inte är till försäljning förrän jag känner att jag är nöjd med vad jag åstadkommer av leran.

Nya lampor och skålar finns i min webshop, titta gärna in där. Och mer kommer när jag uppdaterar nästa gång.