Idag gjorde vi färdigt vår trädplantering. Dom små träden måste skyddas från de djur som gärna äter upp dem. Älg, ren och getter äter löv. Värst är faktiskt våra getter, dom äter både barr, löv och även barken. Renarna går mest och äter egentligen bara lite löv, men då dom vandrar omkring kan dom trampa på småträden. Älgarna är ett bekymmer för tall och rönn. När träden vuxit upp över djurens räckvidd klarar dom sig själva men tills dess får ett litet staket av nät skydda dem. Djur är välkomna och vi vill gärna ha dem omkring gården så därför byggde vi bara hagar närmast träden så att renarna kan gå som dom brukar i övrigt. Vi har en älg som kommer med sin fjolårskalv nästan varje kväll. Roligt att få ha dem hos oss men hundarna låter lite illa innan dom vant sig med älgarna igen.

Värmen kom idag och även myggen. (Bra för fåglarna!) Efter gårdagens regn så började gräset grönska vid lagårdsväggen och tussilagon blommar. Kaningubben fick hoppa omkring i en stor hage och leta efter de första grässtrån som kommit. Kul hade han! Alla mina små klena sommarblommor som stått inne gick att ta ut till växthuset och jag har börjat sätta dem i större krukor. Det tänker jag göra färdigt imorgon. Skönt att få ut dem ur huset, dom behöver mer ljus nu. Jag ska också så lite krasse och några grönsaker som ska försås.

Hundarna springer ute i rasthagen hela dagen i små grupper. Skönt för dem med en viloperiod nu. Det blir ingen träning förrän i slutet av juli i år tänkte jag. Om det nu fortsätter att vara varmt så är det bättre att dom får röra sig fritt i stället varje dag, det är också motion. Vi ska para två tikar i sommar men ännu har ingen av dem börjat löpa.

En lång dag ute blev det, imorgon blir det inomhusjobb igen i ateljén.