Inflyttningen i ateljén är helt klar och det är fantastiskt hur bra det blev! På en av bilderna syns min fikaplats, ett viktigt ställe, där kaffe kan drickas medan jag ser ut mot bergen, skogen och getternas hage. Dörren bakom är in till ateljén.

Gården Gammel-Rönnberg är ett trivsamt ställe. Vi är där mer och mer. Och när vi nu har djur där så blir marken betad och det kommer att bli ännu finare där. Hönsen fick sitt hem i det gamla utedasset som vi byggt om och isolerat, det blev perfekt för dem. Hundgårdar ska byggas också, men vi måste fundera på var den bästa platsen är innan vi börjar bygga. Det får bli nästa sommar.

Jag har ännu inte fått så mycket gjort men har kommit igång med glaset. Det tar ett tag att vänja sig med hur allt är och framför allt, VAR allt är! När jag flyttade sakerna så har jag inte riktigt koll på var alla verktyg och sånt hamnat. Och medan jag letat saker har jag hittat annat och snart minns jag nog var jag lagt allt. Just nu är en bränning igång och nya ljuslyktor blir klara till på fredag. Några lampor ska också monteras och det ska göras på torsdag är det tänkt. Nån dag ska jag till Tärendö och hämta en gammal affärsdisk som jag köpt. Mycket ogenomtänkt faktiskt. Jag läste Töre på annonsen men Tärendö stod det egentligen och är mer än dubbelt så långt att fara. Men det blir nog bra med en liten resa, ska passa på att ta lite bilder när jag ändå åker.

Vi jagar älg och tränar slädhundar nu när hösten kommit. Jag går mycket i skogen med min vorsteh Roxy men tyvärr är det inte så mycket fågel. Det måste ha gått dåligt här med skogshönsens kycklingar, man ser mest gammelfåglar. Hösten är en fin årstid och just när allt byter färg är det som vackrast.