Den här veckan, första veckan i augusti, har vi flyttat in ugnarna och en del annat i ateljén. Elen är inkopplad och det mesta är klart. Det har varit ett stort projekt för oss att bygga om den gamla ladugården helt själva och vi har lärt oss otroligt mycket under tiden vi gjort det. Väldigt roligt har vi haft för det mesta och trötta har vi varit ibland. Men vi är så nöjda och stolta över det vi gjort tillsammans jag och Micke. Vi har byggt själva därför att det helt enkelt inte fanns någon att anlita då vi började. Alla Arvidsjaurs byggfirmor hade jobb redan och ingen hade ens tid att komma och ge anbud på jobbet. Nu så här efteråt är vi glada för det. Därför att av det här bygget har vi lärt oss att man kan bara man vill nog mycket! Och det är bra att ha fått tänka efter och ändra vissa saker under arbetets gång.

Det blev trivsamt och lagom retro precis som det var tänkt. Jag ska ta bättre och fler bilder och visa när allt är helt klart. Det är ännu rätt rörigt innan jag fått allt på plats. Ateljén blev faktiskt mycket bättre än jag kunde föreställa mej då vi började. Färgerna var givna redan från start,  den lite mörkt röda färg som jag älskar och som hela livet funnits med för mej. Röd som den traditionella  falufärgen på lador och andra byggnader. Och så vitt, snövitt. Grå i olika nyanser som lav och sten och huskypälsar. Jag har köpt och samlat sextiotalsmöbler. Teakträ är vackert och sånt vi från 60-talet vuxit upp med. De vackra teakmöblerna är inte dyra men väldigt praktiska så alla hyllor och mycket annat är av teakträ. Lampor från loppisar för tior och femtiolappar har jag köpt och bytt ut gulnad sprucken gammelelkabel mot nya röda sladdar. En del lampor har jag fått av vänliga grannar i byn, (tacksam för det). Det sitter moderna smala led-lysrör ovanför arbetsbordet, som vi själva byggde, och jag ser allt i klaraste dagsljus om jag behöver.

Nu ska jag flytta in sakerna som återstår från min gamla lilla ateljé och sen är det dags att börja jobba med glaset igen. Det har inte blivit så värst mycket gjort under byggtiden så nu måste det börja produceras så kassan fylls på igen. I morgon ska vattnet kopplas in och då kan jag använda slipmaskinerna. Och lite mer belysning ska sättas upp, väggarna i rummet där hyvelbänk och bläster finns ska målas klart så nog finns det än lite att göra innan det är helt färdigt.

I år så är det väl tveksamt om det hinner bli några jordgubbar. Men vädret är i min smak, vill inte ha varmare sommar än så här. Det blommar fint det lilla som kommit i rabatten och jag märker att det faktiskt är så att jag uppskattar årets få blommor mer än vanligt. Jag lägger märke till dem bättre. Vi har byggt stora hagar till våra getter och idag började Micke bygga om utedasset till att bli ett fint hönshus. Det är bara hundgårdar som fattas snart. Men det kommer också så småningom. Vi trivs verkligen på våran gamla gård!