Min jul känns på väg att kunna bli bra. Men än är den inte över så vi får se hur resten av dagen går.
Mycket hundkörning och inget överdrivet ätande utan vi började på Vinterdagjämningen med att äta en god middag, älgkött och olika grönsaker, sedan har vi ätit något riktigt gott varje dag och efterrätter. Vi har delat upp det vi vill äta så att vi kan känna hur gott varje matbit smakar istället för att våldäta tills inget känns gott.

Idag ska vi ut och köra hundarna några timmar och turas om att vara inne med Stefan. Blir perfekt! Jag ska se konst på internet och läsa en bok om lerskulptering i lugn och ro tillsammans med Stefan när jag är med honom. Låta honom lyssna på musik om vi hittar nått bra på tv. Julbocken Jonathan och getterna ska ska få mat, valparna, kaniner och höns ska skötas om. En dag som alla andra dagar egentligen.

Jag har hälsat på lilla Sixten före jul och mina barn firar jul på de sätt dom själva väljer. Stefan är med oss som alltid. Äntligen en jul utan julångest med kravet att julen ska vara på ett visst förbestämt sätt. Som jag givetvis aldrig klarat av att uppfylla. Det är frihet att slippa detta. Hoppas alla får en god jul på de sätt de själva vill välja.

Mitt kämpande med leran går sakta åt rätt håll. Nu håller jag på att göra några skulpturer av hundar. Naturligtvis huskies. Det tar tid och längst tid tar torkningen innan jag kan bränna sakerna. Gäller att ha tålamod att vänta för annars spricker sakerna.