Det är som mörkast här just under Polcirkeln nu. Men det är vackert! Vi har snö och det går att köra hundspann med släde istället för fyrhjuling. Dagsljuset är en aning svagt men om en vecka vänder det och vi får snabbt längre dagar igen. Egentligen är det här värsta tiden på året, den här tiden före jul. Jag har inte julpyntat nästan någonting i år och det är mycket skönt. Då har jag lite saker att plocka bort efter jul. Jag blev ovanligt nog förkyld och det blev inte mycket gjort under drygt en vecka.

Mycket beställningar och saker att göra klar innan jul har jag. Jag gör ljuslyktor. Massor av dem. I alla möjliga färger och med alla de motiv jag brukar göra. När det här är klart ska jag rita några nya motiv för att även om mina kunder aldrig tycks ledsna så vore det kul för mej själv med lite nya saker. Jag har så mycket idéer men så lite tid. Ser fram emot att göra skulpturer och annat kul av keramiklera. Keramikleran har inte varit samarbetsvillig först men det börjar gå bättre och snart kan det hända att jag har några färdiga saker att visa. Leran är så annorlunda jämfört med glaset. Helt motsatt faktiskt, glaset blir mjukt när man värmer det men leran däremot är mjuk då den är obränd.

Hundarna ska tränas mycket under den här tiden också och det är svårt att hinna med allt men det går. Men hundträningen är avkoppling även om det är fysiskt tungt att var ute länge när det är kallt. Det känns att åren gått och jag måste hitta varmare kläder och skor. Jag fryser lite lättare än förr men tycker fortfarande det är lika roligt att köra hund som för 37 år sedan. Tiden går och det gäller att ta vara på den. Jag tänker köra turistjobb även denna vinter och säkert flera år till men jag tar en vinter åt gången, en dag i sänder nu. Vi har valpar nu och för ovanlighetens skull blir det bara att behålla en. En vacker svartvit tikvalp. Jag behöver inte så många unghundar nästa år för jag har just nu 8 som är två år och yngre.