Vi har haft en snöfattig början på säsongen men bättring är på gång. Jag är mycket nöjd över väderprognoserna jag sett och idag har det börjat snöa på riktigt! Ungefär tre decimeter har det kommit och det går att köra upp alla spår. Även de som går över steniga områden.

På berget är det helt perfekt just nu! Jag är där varje dag. Även om vi kör jobb hela dagen tar jag mej tid att vara dit. Skottar av bron, går in i huset och gör upp eld i alla kaminer och väntar medans eldarna tar sig. Sitter och ser ut genom nått fönster eller läser och tar det lugnt. Sen lägger jag i mer ved så att huset ska hållas varmt och går till ateljén. Eldar i den kaminen och bär kanske in mer ved.  Jag gillar att ha kaminer som värmekälla. Träd har vi gott om. Och det är roligt att vara i skogen och hugga och göra ved. Ser fram emot allt vi har att göra i skogen till våren! Att ha skog att sköta är bland det bästa vi vet. Viltvård är också en del av att sköta om sin skog. Jag hittar ständigt nya (gamla) fågelholkar som gårdens förre ägare har satt upp. Han gillade verkligen fåglar och vi har fortsatt att sätta upp holkar på fler ställen. Ska bygga fler har jag tänkt, om tiden räcker till.

I ateljén jobbar jag sen med något som jag tycker behövs göras. Har just nu inte mycket kvar på lager av mina lampor och stora skålar så det är sånt jag har börjat skära glas till idag. Det ska bli kul att göra nya saker igen, även om det inte kommer att bli mycket tid till annat än att köra hund de närmaste veckorna. Jag håller på att träna några nya ledarhundar och ska köra dem så mycket jag hinner. Om jag inte lär upp ersättare för mina gamla pålitliga ledare (både Måna och Manda har fått ersätta ledarhundar som blivit för gamla i Mickes spann och min ledare Lo är 11 år) så blir det svårt att köra ex en tävling eller om jag behöver åka och göra ett jobb på andra spår än våra egna hemmaspår som hundarna är vana med. Men jag har ämnen! Nymånens Jussi, Nymånens Rob, Nymånens Tindra och Nymånens Chanel, Nymånens Puck och två ettåriga tikar (Sigrid och Kerstin) är duktiga men behöver lära sig att styra bättre. I morgon ska vi köra upp spår. Jag kör med hundar och Micke kör väl mest skoter och packar snön.

Min egen träning ger sakta resultat. Roligt kan jag väl inte påstå att det är att hålla till i källaren flera kvällar i veckan och trampa på en träningsmaskin och hålla på med olika saker som ska stärka kroppen. Men motivationen är att kunna köra hundarna så jag fortsätter. Det är långt kvar tills jag är som vanligt igen, men jag tror att jag ska kunna köra Tobakslöpet i slutet av mars. Knölen på sköldkörteln går nog inte bort men jag hoppas att ändå slippa äta nån medicin mot struma. Medicinen är att sluta vara stressad helt enkelt. Och att köra hundarna så mycket jag kan!