Under senaste tiden har jag läst massor av artiklar och hemsidor om självhushåll, odling och sånt. Intresset för odling har jag alltid haft och jag saknar mina jätteväxthus som jag hade förr. När tiden är mogen för ett växthusbygge ska jag göra ett stort, lättuppvärmt och snyggt växthus. Det finns fina ställen på Rönnberget att bygga ett sånt. Men även andra mindre projekt finns att ta tag i.

Jag var ner i kökskällaren för nån vecka sedan och bestämde mej då för att den ska fixas till. Den är just nu rätt så obehaglig, men faktiskt ändå torr och sval. Jag ska börja med att ta bort några mumifierade sorkar och rengöra ordentligt. Allt gammalt trä och skräp ska ut och det ska målas vitt på väggarna. Snyggt och rent ska det bli. Nya hyllor av metall som är inhandlade från IKEA och ett bra golv från Rusta har jag också skaffat. Ett sånt där golv av 30×30 cm rutor av trä med baksida av ett plastnät. Det leder inte upp fukt och ser trevligt ut. Källaren kommer att bli ett perfekt skafferi igen. Förr förvarades potatis och syltburkar mm där nere. På den tiden när folk var förberedda för långa vintrar. Då man kunde överleva i långa tider på vad som fanns hemma på gården. Så ska det bli igen. Nu ska det PREPPAS på GammelRönnberget!

Men det ska också köras hund varenda kvarvarande dag av den här vintern. Det är väldigt fina dagar ute på släden när solen skiner! Vi har fyra unga hundar som ska köras in och vi ska roa oss på bästa sätt varje solig vårvinterdag. Siberian huskytiken Nymånens Tindra ser ut att vara dräktig och östsiberiska laikan Breda Blickens Runa är nyligen parad så förhoppningen är att vi får två fina valpkullar i vår. Jag såg en småfågel komma ut ur en holk som sitter på en av gårdsrönnarna. Det är för tidigt än men den kanske kollar bostadsmarknaden lite för att vara beredd när det blir dags för ägg 🙂 Getternas killingar växer och busar som killingar ska göra. Geten Alice som förlorade sina killingar måste fortfarande mjölkas varje dag och vill inte sina verkar det som. Men getmjölk är gott och jag ska snart försöka göra kaffeost. Det finns mycket att göra och dagarna går fort.