Under den långa tid som gått sedan sist jag skrev här har mycket hunnit hända. Men ändå är det mesta som tidigare. Jag jobbar med hundspannsturer och med glaset emellanåt. På kvällarna stickar jag islandströjor. Och hundarna tar den mesta tiden som alltid. Vintern är just nu riktigt bra men det har varit väldigt mycket kyla under en lång period. Det är så otroligt vackert när det är snö i träden och jag lyckades ta lite bilder sista veckan innan ett väderomslag till varmt och blåsigt väder rev ner snön från dom. Varje dag är jag glad och tacksam för att jag kan fortsätta att göra det jag gör. Jag gillar att jobba med turism och slädhundar. Det är roligt att få visa skogslandet på det vackraste möjliga sättet (på hundsläde). Men måste även erkänna att varje riktigt kylig dag (-25 till -40) också är svår och plågsam. Gäster som klätt sig för lite, röker så blodet står stilla, äter för dåligt innan dom går ut och därmed kommer att frysa, är dagliga bekymmer. Men vi löser det. Nu är vårvintern nära och solen har börjat värma så det mesta går lättare igen. Och gästerna verkar uppskatta det vi gör, många som återkommer, även de aktivitetsfirmor vi samarbetar med är våra kunder sedan många år och vi trivs verkligen med att jobba ihop med dem.

Jag själv tål inte längre stark kyla lika bra som tidigare och måste klä mej lite mer noga om händerna och fötterna tex. Kläder av ylle är perfekt att använda. Inget konstgjort material värmer lika bra. Jag har tyvärr haft mycket problem med artros under en tid men lyckats träna upp händerna med att sticka. Har inte alls ont i fingrarna nu. Träning har hjälpt även för knäna för jag har artros lite här och där pga gamla skador. För att inte ens tänka på att tävla igen sålde jag min tävlingssläde förra hösten. Det var faktiskt deprimerande. Men nästa höst köper jag en ny släde igen, fast mindre. (Jag tänker köra mindre spann om jag tävlar igen, bara åtta hundar.) Fast egentligen är jag nu helt nöjd med att köra här och satsa tiden och energin på att jobba med turism. Sen blir det ju tid till egna roliga turer efter Malmens led och kanske nån fjällstur i april.

Vi har samma antal hundar som tidigare men en del hundar är gamla och ska gå i pension, så några nya unghundar som körs in i vår kommer att börja jobba nästa år. En ny valp från Tuiskutievan kennel i Finland glädjer jag mej över, hon är väldigt trevlig och ser ut att bli långbent och fin.

Jag och dottern Emilia har börjat planera lite för sommarens hantverksmässor. Vi har fått en del inbjudningar till olika mässor redan nu och jag vill gärna dela monter med henne. I år tänker jag, förutom glas, även ha textila saker som tex de stickade tröjorna och målningar. Ska också ställa ut på Konst-i-det-gröna i Luleå denna sommar om jag hinner måla det jag tänkt mej.

Ny webbshop