En helg med väldigt mycket jobb är över och i morgon blir det kanske att göra nått annat än att köra hund. Tanken är att vi ska bygga vidare på hundtransportboxen som ska vara på den nya bilen. Hundarna behöver få en vilodag så det passar bra. Själv har jag ont i benen och behöver också vila från hundkörningen en dag. Det var riktigt mycket snö i spåren och det blåste igen efter varje tur så det blev bra träning för de unga ledarhundarna. Min bästa och äldsta ledare, Lo, behöver få en ersättare och jag har några som är i träning. Hennes son Nymånens Puck är en stor stark tvååring. Han är snabb och även bra på att ta sig fram i djupsnö så honom ska jag satsa på att träna till ledare. Även Nymånens Chanel och flera av hennes syskon visar talang för att gå i led. Ingen av dem kan styra ännu så det är nödvändigt att köra dem med äldre hundar för att dom ska lära sig kommandon.

Dom unga hundarna behöver också lära sig att vila på checkponint. Det ser ut att vara svårt för dem. Jag gjorde så att mellan två körningar fick dom stanna utselade och ha halm att lägga sig på. Det gick inte bra för en del av dem. När dom väntat en stund så härjade dom och lekte med halmen, skrek och grävde. Men till slut gav dom upp och la sig eller satt ner och tog det lugnt. Lugnet varade ända tills helikoptern, som gästerna kom med, flög över oss. Hundarna blev ivriga igen för dom förstod att det skulle bli en ny körning och alla ville iväg igen. Men jag tror att dom lärde sig nått av den här träningen för idag var det mycket tystare då dom väntade.

I ateljen har jag inte hunnit så mycket. Men en bild av orrar i en björk har jag gjort. Den ska monteras och få belysning. Blev ganska bra om jag får säga det själv!