Vintern är snart över och istället börjar nästa säsong för oss. Byggsäsongen. Och det blir faktiskt roligt även det.

Jag har haft en jobbig vecka med ett knä som blev skadat. Det värsta är inte att det gör ont och är oanvändbart när det viker sig åt sidan då man går på det, utan det som känns mest illa är att inte kunna köra mina hundar på den sista fina snön för i år. Men jag har suttit på släden och Micke har kört så jag har ändå kunnat vara ute med hundarna i det fina soliga vädret vi haft. Och jag hoppas att kunna köra åtminstone ett väldigt litet spann då knäet blir stabilare.

Snön ligger fortfarande riktigt djup uppe på Rönnberget och inne i ateljén ser det ut som i en snögrotta. Känns som att det här kommer att bli en väldigt bra plats för mej att jobba på. Vi började byggsäsongen med att köpa hem lite virke till reglar för att isolera väggarna i nya ateljén. Sedan kom Staffan från Lundgrens färg i Arvidsjaur ut och tittade på det golv vi gjöt förra sommaren. Min förhoppning var att han skulle kunna ge nått bra tips om hur vi bäst ska få till golvet utan att behöva lägga på nått mer lager som gör att det tär på takhöjden. Och visst kunde han det. Vi behöver bara slipa golvet, dammsuga och därefter sätta lite primer på ett ställe där vi hade en skarv i cementen. Sedan lite spackel just där och över alltihop en bra golvfärg som håller för stora påfrestningar. Så bra och enkelt! Säkert nån dags jobb men efter förra sommarens kämpande med taket känns inte detta som nått problem.

I helgen blev jag påmind om det nödvändiga med att flytta ut ugnarna från det hus jag har dem i nu. Det är vår sons hus och halva huset är hans handikappanpassade lägenhet och resten använder jag som ateljé. Jag brukar inte bränna då sonen är i huset pga av att det är en viss brandrisk med ugnar som blir så varma att glas smälter i dem. Men i lördags gjorde jag ett undantag och tänkte att i den lilla ugnen kan jag slumpa ett fat så spar jag lite tid. Har mycket att få klart till marknaden i Lycksele och varje sak tar lång tid att göra. Jag satte igång en bränning som inte skulle ta så lång tid och inte bli värre varm än 720 grader under rätt kort tid. Nästa dag när jag gick för att se hur fatet blivit så kände jag en enorm värme slå emot mej när jag öppnade dörren och det luktade ”värme” i ateljén. Ugnen var så varm på utsidan att det inte var bra att ens ta i den! Vilket eländes elände om det börjat brinna….  och av det fina fatet blev det en liten färggrann glasklump i botten på keramikformen. Jag kommer inte att göra om detta. Hinner jag inte få så mycket saker färdiga så får jag väl sitta i min monter och måla akvareller och jag har ju en hel del små ljuslyktor och lite av varje sedan tidigare så inte ska montern bli tom ändå.

Webbshopen närmar sig och jag har fått färdigt med Klarna snart om hur betalsystemet ska vara. Tror att det blir som jag tänkt och att shopen kan öppnas i maj.