Det blev vinter äntligen. Snön kom och kanske ligger den kvar om vi har tur. Det är inte så kallt än. Vi har flyttat getterna till deras vinterbostad och nu äter dom hö och ensilage. Nån gran, enris och talltopp kan det också bli ibland.

Hundarna tränas som vanligt och nu när snön kommit går det lättare att köra. Dom behöver inte vattnas lika ofta och riskerar inte överhettning. I år tränas dom för att jobba med turismen. Tror inte det kommer att bli nån tävling för mej i vinter. Men däremot andra långturer med hundarna då jag är ledig. Fast man vet ju aldrig, Tobakslöpet och GoldRuschRun vore ju kul… Får se hur det blir.

Glaset och jobbet i ateljén har tagit mycket mer tid den här hösten än vanligt. Jag har dessvärre nu behövt höja priserna på vissa saker därför att materialet och frakterna helt enkelt har blivit dyrare. Men det är å andra sidan länge sedan jag justerade priser så det var dags nu.

Många kunder och återförsäljare efterfrågar förpackningar till mina ljuslyktor. Jag vill ha miljövänliga förpackningar och ingen plast i dom. Tänkte att jag nog hittar nått på nätet. Förpackningar visade sig vara en helt egen vetenskap och det finns oändligt med sätt att variera dem på. Jag vill ha dem i en speciell färg som jag gillar. Det är Lappvidets silvergrågröna bladfärg. Lappvide växer lite här och där på våra marker och särskilt vackert är det på några gamla ängar vid en tjärn, där videts färg lyser upp på sommarnätterna. Hoppas jag lyckats få förpackningsdesignern att förstå vilken färg jag vill ha. I så fall kommer jag att låta det bli min färg på olika saker som har med glaset att göra. Som Tiffany har sin blåa, tänker jag ha min Lappvidegröna färg om det ser så snyggt ut som jag vill. Just den färgen är väggarna i ett rum i gammelhuset målade och det är mitt bästa rum. Färg är ingen bagatell för mej utan jag lägger märke till dem och tänker på färger, bilder och form hel tiden. Har gjort det så länge jag kan minnas.

Jag målar till en liten utställning också. Det blev träd som tema. Mest björkar ännu för dom är intressanta att måla. Ändrar färger och utseende genom alla årstider. När jag har bilderna klara ska jag lägga ut bilder. Men först kan mitt glas ses på Mångahanda mässan i början av november då jag och dottern Emilia delar monter. (Väldigt roligt att hon också blev intresserad av konst och hantverk.)