Svårt att hinna med allt nu. Jag jobbar både i ateljén och med hundspannsturer. Men under julen ska vi vara lediga i två dagar. Vår familj kommer hit för att fira jul och det är första gången på väldigt många år som vi bestämt oss för att låta turister boka bara de dagar som passar oss. Men det gör att vi får jobba desto mer under mellandagarna och nyår. Blir bra tror jag. Passar bra för mej just nu att köra förmiddag, sedan uppehåll och därefter ut igen på en tur efter lunch.

Det är en väldigt fin tid på året det här. Dagarna är färggranna och känns faktiskt inte mörka fast det är bara ca en vecka till midvinterdagen. Vädret är en aning varmt men vi har snö och kan köra hur långt vi vill på skogsvägarna. Vi kör helst bara under de ljusa timmarna. Blir nog lite färre timmar på släden i vinter eftersom jag troligen inte kommer att köra nån tävling den här vintern. Därför tränar jag mej själv en hel del på kvällarna istället för att köra ut med hundarna på en lång kväll/nattur som jag brukar. Måste träna och faktiskt känns det som att det sakta blir lite bättre. Bara fortsätta och se om det till slut kan bli roligare. Det är inte kul att träna när det gör ont men till slut går det över om man inte ger sig. Målet är ju att kunna köra långt med hundarna igen och jag vet att det kommer att gå.

Varje dag är jag till ateljén och jobbar nån timme. Roxy är så klart med mej där. Ibland springer hon en tur med spannet om det inte är för kallt för henne. Jag håller på att göra glas till innerfönster att sätta in så det blir varmare i ateljén. Tänkte göra hundar på glaset men ändrade mej och det blev rovfågelsiluetter i olika färger istället. Hoppas att det ska göra att småfåglar inte flyger ihjäl sig mot fönstret i rummet där jag har slipmaskinerna. Dom har tyvärr svårt att se rutan när jag inte har nån gardin i det fönstret.

Jag ligger efter lite med vissa saker och försöker jobba ikapp. Glas ska skickas till kunder och jag hinner inte kolla eposten nog ofta. Behöver kolla minst två gånger per dag nu när det är beställningar till jul. Viktiga mail blandas med olika nyhetsbrev som jag absolut inte vill ha från firmor jag nån gång har köpt nått ifrån. Jag har upptäckt att vissa beställningar hamnat mellan dessa nyhetsbrev och fått vänta på att bli skickade därför att jag upptäckt dem efter att några dagar gått. Annars skickar jag alltid samma eller nästa dag om någon beställer via webbshopen. Jag vill inte ha nyhetsbrev från mer än ett fåtal firmor och inte fler än ett/månad. Har lyckats avboka några men långt ifrån alla. Och de som skickar reklam till mej på mailen kan vara helt säkra på att när jag behöver sånt dom säljer så kommer jag att leta upp någon annan firma som inte besvärat mej med att fylla mailen med reklam. Det som stjäl tid ska bort.