Det blev plötsligt sommar. Jag brukar ju kunna köra mina hundar på barmark innan det blir för varmt. I år blev det för varmt så istället springer dom i sin stora rasthage och själv gräver jag i trädgården. Det är bra det med. Jag planterar och städar upp sånt som ligger kvar på marken och syns endast innan gräset vuxit. Det har blivit flera lass med rivna stängsel och gammalt surt virke. Det blir fint och jag tycker också det är kul att använda det fint rostiga järnskrotet till prydnader i mina planteringar. Idag hittade jag rester av en vattenvärmare och den har till och med fått kartlav på den del som legat uppåt. Jag har satt den vid Roxys rastgård och i den ska en Kaprifol och lite annat snyggt får växa.

Micke har sått in viltåkern idag. I år provar vi att odla bland annat Cikoria och Rödklöver. Nu skulle det passa bra med ett litet regn varje dag i en vecka och sol däremellan så gror fröna nog bättre än förra året då det var väldigt kallt och obehagligt väder i juni.

I morgon ska jag packa till Jaktmässan i Korpilombolo. Det blir att ta med halsband i de nya fina färgerna och förstås också mina vanliga med Tass, Husky, Ripa och andra motiv. Flera stora lampor tänker jag ta med och några fat. Ljuslyktor med älgar, björnar och saker som folk bett mej ta med ska packas. Kortläsaren är laddad och bör fungera, annars finns ju swish också. Jag hoppas på goda affärer! Det blir en tidig morgon på lördag. jag måste nog åka vid tretiden för att hinna få min monter klar tills mässbesökarna släpps in kl 10.00. Det är en bra bit att köra till Korpilombolo men jag tycker om att vara där så jag ser fram emot lördag.