Idag, 5 maj, känns det som att vintern tog slut. Visserligen finns det mycket snö här än. Men älven är öppen, ormarna har kommit fram och passar på att värma sig på stenarna de dagar solen lyser. Flyttfåglarna är här och kniphonan som bor under taknocken på vårt hus har anlänt. Hon kommer varje vår och för det mesta lyckas hon få ett gäng ungar att kläckas under vårt tak i juni.

Mina stora belgiska kaniner har fått en kull ungar och det är roligt att se hur dom växer. Det ser ut att bli vackra färger på dem. Kan hända att vi behåller en hona från kullen.

Ännu roligare är att siberian huskytiken Nymånens Måna verkligen helt säkert är dräktig. Hennes mage är redan rätt stor och jag längtar tills valparna föds. Det blir bra med en valpkull i sommar så nu hålls tummar för att det ska gå bra för Måna.

Jag håller på att göra några nya vägglampor till Utemässan i Lycksele. Hade jag vetat hur illa det skulle gå med mitt knä hade jag inte anmält mej varken till mässan eller att visa min vorsteh på utställningen men gjort är gjort. Och det är väl bara att försöka göra så gott jag kan. Micke har lovat att visa hunden åt mej så det blir nog bra. Montern lär väl inte bli den mest välbyggda, jag skulle vilja ha fina väggar att hänga upp mina lampor på. Men istället blir det bord att visa sakerna på för jag måste göra det enkelt den här gången. Förhoppningsvis kan någon kund ändå hitta mina saker och gilla det jag glas gör och ha överseende med att montern inte blir mässans snyggaste. En vänlig kollega har lånat ut ett marknadstält och ska till och med hjälpa mej att sätt upp det så det blir nog bra ändå. Och lamporna är snygga så förhoppningsvis blir dom sålda.

Ateljébygget har fått stå stilla några dagar för att mitt knä ska få hela lite mer. Knäträningen tar tid varje dag och vissa dagar går det inte så bra att gå. Vi har skaffat allt byggmaterial vi behöver för att göra väggarna klara. Det är det som nu är målet för veckan, att få väggarna färdiga så att vi kan börja med golvet.