Vintern är perfekt just nu! Vårvintern har börjat som den ska. Soliga dagar och kalla nätter väntar nu en tid framöver om allt går som det ska med vädret. Än har vi mycket jobb men turistsäsongen är oftast i avtagande mot slutet av mars. Jag har inte tagit mej tid att skriva på ett tag eftersom jag i stort sett bara gjort en och samma sak varje dag. (Jag kör hundspann!)

Vi kör turistjobb nästan alla dagar i veckan och jag är nöjd med det och har valt att inte köra någon tävling. Det är roligt med turismen och det passar mej att ha mina gäster på släden en lagom stund på förmiddagen och sedan ännu en tur efter lunch. Känns som att det var rätt beslut att minska ner till att ha lite färre hundar och köra hemifrån. Det var slitsamt att åka omkring till olika ställen med mycket hundar och komma hem sent varenda dag man jobbat borta. Våra grannar i byn (Wilderness Life) har också haft mycket jobb så just nu är det bra fart på företagen i byn. Vi har en ny företagshemsida (www.nymanen.com) nu efter åratal av dålig uppdatering. Äntligen tog jag tag i saken och det tog inte så lång tid när jag väl bestämde mej för att göra den.

Våra getter har fått sina killingar och det är verkligen fina små djur. En bock och en getkilling blev det i år. Än så länge har vi inte låtit dom små gå ut i snön men om en vecka kanske om vädret är bra fortfarande. Även valpar hoppas vi ska komma i vår. Nymånens Tindra är parad med Pamuk av Vargevass men vi vet ännu inte om hon är dräktig. Mickes älghund (SJCH) Breda Blickens Runa löper nu och ska paras så förhoppningen är att hon ska få en kull valpar i sommar.

Kan hända jag har tappat intresset för att tävla själv eller så kommer det tillbaka nästa år igen. Jag har ett ungt spann och dom flesta hundarna är nog med i flera år till om jag får lust att ta ledigt från turismen och köra en eller annan tävling. Vi får se. Jag har följt tävlingarna jag är intresserad av på internet och Polardistans är just avslutad, men både Finnmarkslöpet och Iditarod är kvar. Och Tobaccotrail! Det är mest långdistans jag följer och nån medeldistans också. Imponerad av resultat och prestationer, men är just nu nöjd med att köra här hemma.

I ateljén blir det lite gjort men en del saker är på gång. Har börjat med några nya lampor och idag gjorde jag örhängen som ska till återförsäljare så fort jag hinner få dem klara. Sen ska jag börja göra saker till en mässa i Torneå. Ska dit i juni och hoppas verkligen att jag hinner göra det jag tänkt till dess.