Vi bara kör och kör. Varje dag och flera turer per dag. Vädret är varmt på dagen och lite svalare på nätterna. Det är vårvinter och då ska det vara så. Igår for vi ut med våra unghundar på förmiddagen och sonen Erik tog bilder. Det är kul att ha bilder från hundarnas första säsong att jämföra med bilder man tar senare. Lite som att se barnen växa upp. Man ser de unga hundarna jobba i spannet och nått år senare är troligen en del av dem ledarhundar. En del hundar säljs vidare efter sin första säsong när dom är inkörda men i år ska alla unghundar bli kvar på vår kennel. Nya valpar planeras och ikväll ska jag sätta mej och titta på några tänkbara hanhundar till den första tiken Nymånens Måna som löper nu. Till den andra tiken (trodde hon skulle löpa först) som ska paras är hane redan bestämd och trevligt nog så var den hunden med i Vargevass-världsmästarspannet.

Igår hade vi gäster som sett en film på fransk tv om hundspann och annat från Lappland. Det var en film som spelades in här och spannet var mitt. Jag minns att jag i filmen berättade om djurlivet i våra skogar och pratade mycket om mina hundar. Som vanligt, för jag gillar att berätta för min gäster. Och just när jag skulle visa ett utterspår för gästerna så ser jag själva uttern! Den sprang uppför en liten kulle och fortsatte in i skogen. Uttrarna går omkring på snön den här årstiden och det har hänt förr att vi sett dom när vi kör. Det är helt fantastiskt! Så kul och man blir glad av att se uttrar. När vi stannade en stund i skogen för lite fotografering så skriker gästerna och vi ser uttern komma hoppande förbi oss!

Jag har med stort intresse följt Iditarod och Finnmarkslöpet på internet. Stigit upp flera gånger/natt för att se hur de spann jag följer ligger till i resultatlistorna. Önskat att jag vore där i Nordnorge och kunnat vara på checkpointsen och särskilt vid målet för att se världsmästarspannet komma i mål. Känner verkligen hur trött jag är nu och inatt ska jag sova och får se imorgon hur det går för de hundkörare jag följer på Iditarod.

Av bilderna som sonen tog ska det bli några glas till lampor och lite annat. Nästa vecka ska jag jobba några kvällar i ateljén tänkte jag. Det är så mycket som jag vill göra men så lite tid finns. Jag fortsätter att jobba på med webshopen men inser att jag inte kommer att färdigställa den förrän vintern är slut. Vill bara vara ute och köra hund när solen skiner från blå himmel och snön är perfekt!