Det blev verkligen inte en sån vårvinter som jag önskat mej. Ingen hundkörning på fin hård skare och inga fjällsturer. Olyckan med mitt knä har gjort att jag inte kan köra mina hundar förrän knäet är tränat igen. Detta fick mej att ta beslutet att omplacera två hundar och även om det inte var roligt så var det det bästa för dom och mej. Eftersom jag har svårt att gå så måste jag ha hundar som kommer till mitt spann utan bråk då jag ropar på dem. Mitt knä blir aldrig helt bra och har varit ett elände av och till under många år. Jag har svårt att hålla en stark hund som vill slåss med de hundar han träffar innan han är på plats i spannet. Den andra hunden var en snäll fin tik som jag verkligen saknar. Men hon gillade inte okända människor och var rädd varje dag för de turister som kommer hit för att åka hundspann. Och min fina ledarhund Nymånens Måna väntar valpar och platserna är nu lediga för att behålla några nya valpar på kenneln.

Jag får ägna en hel del tid till sjukgymnastik. Jag måste träna i månader för att få tillbaka nog stryka i knäet för att kunna göra allt jag brukar göra. Men tur i oturen är ändå att detta hände i slutet av vintern. Målet är att kunna gå nog bra för att jaga fågel i skogen och på fjäll i höst tillsammans med Roxy. Naturligtvis att kunna köra hundspann också, långt och mycket. För att kunna det så måste jag träna mycket och det tar en väldig tid tycker jag. Men tanken på den kommande vintern och kanske nån tävling håller motivationen uppe fastän det är ohyggligt trist att träna ett ben.

Bygget av nya ateljén går ändå rätt bra. Vi bygger så fort vi har tid att åka nån timme till Rönnberget. Snart är det dags att sätta upp gipsskivor på väggarna. Jag längtar till det är dags för att tapetsera och måla, det är det roligaste. Isolering, slipning och sånt som dammar är verkligen inte kul men bara att kämpa sig genom. Min hund Roxy är med och bygger, hon har en blaja med ett fårskinn i som är hennes och dit går hon och lägger sig medan vi bygger. Mitt i allt oljud sover hon. Nöjd över att få vara med där jag är. Man blir glad av att ha en sån hund! Och en av mina stora belgiska kaniner har fått sin första kull igår. Blir roligt att få se ungarna då dom kommer fram från boet hon byggt till dom. Jag har en liten kanin också som väntar en kull. Blir mycket djur på gården i sommar.