Januari har varit kall hittills. Det är som det brukar och ska vara, men det är för lite snö. Vi har miltals av skogsvägar och det har varit vår räddning när snödjupet inte räcker för att köra ut från kenneln in mot skogen. Kylan känns svår när det är mindre snö än vanligt. Men det passade utmärkt med ett uppehåll i hundarnas träning. Dom har fått avmaskningsmedel och skulle ändå vila två dagar när kylan slog till. Valparna fick vara inne alla de kalla dagarna för även om det är elvärme inne i deras koja så räcker det inte till när det är nära -40 C. Nu är valparna 8 veckor och har växt till sig så dom klarar kyla bättre. Dom vill verkligen vara ute, mycket energi har dom och mycket lek blir det. Idag besiktades och vaccinerades dom och i morgon flyttar den första valpen till ny ägare.

Ett 8-spann är ju anmält till Polardistans och jag tränar mycket. Det är svårt att välja ut åtta av de 14 bästa hundarna. Ena dagen är jag säker på att någon inte ska vara i tävlingsspannet men nästa träning är den hunden bland de bättre igen. Säkert har jag inte lyckats bestämma mej för vilka åtta jag tar med förrän sista dagarna innan jag far ner till Särna.

Nya saker har blivit gjorda i ateljén. Snickare Leif har gjort några små väldigt fina hörnskåpar att hänga på väggen. Jag har gjort glas till dem och monterat LED-belysning inuti. Det blev otroligt bra och vi är nöjda. Skåpen går att beställa direkt av mej och även genom webbshopen. Kommer också att finnas hos Viltbutiken i Arjeplog och så småningom även hos andra återförsäljare.