Publicerad den

Vårvinter, hundspannsturer och jobb i ateljé

Huskysömn

Det har varit en riktigt rolig och bra vinter för oss. Jobben med hundspannsturerna återkom efter att folk började våga resa igen. Vi har kört något färre jobb än vad vi gjorde innan pandemin. Men det är bra att vara ledig en eller två dagar i veckan även under vintersäsongen så vi kommer att fortsätta med att hålla nån dag fri från bokningar.  Två fina unghundar har körts in och en kull östlaikavalpar har just flyttat till sina nya hem. Efter en ovanligt varm period, då vi befarade att vintern skulle ta slut, kom kyla och snö igen. Så nu kan vi nog köra som vi brukar ända till slutet av april.

Jag har påbörjat jobbet med glas och målningar till sommarens utställningar. Planen är att vara med på lite olika små utställningar och den stora Hundmässan i Boden i juli.  Här är en länk till mässan: hundliv   

Publicerad den

Vintermarknad i Strömsund (Råneå) 13 november

På lördag 13 november är det vintermarknad i Strömsundshemmet kl 11.00 till16.00 och jag kommer att vara där. Hantverk av lokala tillverkare och en massa mat. Även tomte och andra roliga saker för barn ska det bli.

Jag har med mej nya vägglampor, ljuslyktor i olika storlekar och färger. Halsband och örhängen och stickade ulltröjor, och om bränningen lyckas inatt så har jag också några saker av stengods.

 

Publicerad den

Marknad i helgen, 21-22 augusti på Strömsundshemmet

Äntligen en marknad som blir av! Jag kommer att vara där med mina stickade tröjor och mycket av mitt glas. Vägglampor och ljuslyktor. Halsband och örhängen. Och lite annat.

Det har varit en lång, tråkig pandemitid och jag har saker som inte blev sålda före pandemin. Därför tänkte jag ha med mej LJUSLYKTOR av olika färger och varianter, som jag ska ha REA på under marknaden. Och HALSBAND som jag säljer för bara en billig peng (100kr/st oavsett tidigare pris). Vill göra plats i ateljén för att jobba med nya saker igen.

Jag har dessutom med mej mina Norrskens- och Midnattsolsmycken. 390 kr för halsbanden och 340 kr för örhängen som passar till. Vägglampor tar jag också med några stycken.

Här är några bilder på en del av det jag tar med för att sälja på marknaden i Strömsund/Råneå:

Publicerad den

21 Juli 2021

 

Min nya hemsida

Sidan blir annorlunda än den tidigare (som tyvärr skar ihop på något vis för att det program jag använde var urgammalt). Det blir nästan som en blogg, jag gör nya inlägg här då och då. Jag hoppas ni som besökte min förra sida och följer mej på min Fb (Birgitta Sandin) och Instagram (artexpedition) även vill titta in här ibland.

Jag har jobbat ganska lite i ateljén under sommaren. Vi bygger ut huset och det tar just nu nästan all vår tid. Och även våra hundar tar sin tid, så glaset får vänta lite. Men jag längtar väldigt mycket efter att börja med olika saker jag vill göra och har beställt material till. Så när grunden till utbyggnaden är klar, då kommer det att bli mycket glas gjort! Jag har flera fina lampglas färdiga men har inte hunnit montera dem ännu. Ska hämta material (rönnträ) till fästen för glasen och sätta mej och tälja när det kommer en ledig stund.

Jag fortsätter att lägga ut saker här när jag har något nytt att visa/sälja. Snart har jag en fin tröja av isländsk Lettlopigarnet till salu.